04 November 2017

Wat is het verschil tussen S1, S2 en S3 werkschoenen?

Veiligheidsschoenen worden ingedeeld in verschillende categorieën. In welke categorie de schoenen worden ingedeeld, is afhankelijk van de normen waaraan de veiligheidsschoenen voldoen. Er zijn drie categorieën voor de veiligheidsschoenen: S1, S2 en S3.

De veiligheidsschoenen die zijn ingedeeld in de categorie S1 bieden meer bescherming dan dat een gewone schoen zou doen. Kenmerkend aan deze categorie is dat de neus van de schoen is verstevigd en hierdoor een impact van 200 joules kan verdragen, beter bekend als stalen neus. Ook heeft deze veiligheidsschoen antistatische en stookoliebestendige eigenschappen en is de hak van de schoenen energie-absorberend en gesloten. Bij sommige S1 schoenen wordt een ‘P’ vermeld. De S1P schoen voldoet aan dezelfde eisen als de S1 schoen, maar heeft ook een tussenzool die penetratie van onderaf voorkomt. Een S1P schoen is vooral geschikt voor mensen die binnnen werken met het gevaar op een spijker of schroef te gaan staan.

De S2 veiligheidsschoenen voldoen aan dezelfde eisen als de S1 schoenen, maar hebben nog een extra aanvulling aan veiligheidseisen. De S2 schoenen zijn ook waterafstotend en hebben water-absorberend bovenmateriaal. Hiermee wordt voorkomen dat u natte voeten krijgt als u in een plas water gaat staan.

De S3 veiligheidsschoen voldoet aan de eisen van de S1 en S2 schoen en heeft daarnaast een tussenzool die penetratie van onderaf voorkomt. Een S3 schoen is vergelijkbaar met een S1P schoen maar dan met de waterafstotende eigenschappen van een S2 schoen.

Hieronder treft u nog een volledig overzicht aan van de verschillen:

S1 veiligheidsschoen: Schoen met vestivigde neus en antistatische eigenschappen

S1P veiligheidsschoen: Eigenschappen S1 schoen met een tussenzool tegen penetratie van onderaf

S2 veiligheidsschoen: Eigenschappen S1 schoen met waterafstonde eigenschappen

S3 veiligheidsschoen: Eigenschappen S1 en S2 schoen met tussenzool tegen penetratie van onderaf